Извозване на стари мебели и още 13 неща, от които да се отървете на мига

Ако искате да  разведрите дома си, но не сте сигурни откъде да започнете, предлагаме ви да стартирате проект извозване на стари мебели и изхвърляне на още 13 неща.

13 елемента, които едва ли ще пропуснете.

Разхвърлянето на дома ви може да бъде поразително, така че тук е идеалното място да започнете. Тези 13 неща, от които да се отървете днес, са лесни проекти, но и с изключително удовлетворяващо въздействие. След като попълните няколко от тях, ще започнете да се възползвате от предимствата на разхвърляните пространства. Това ще е само нещо, което да ви мотивира да се изправите пред по-големите проекти от своя списък.

Нека да започнем това опростяващо пътуване. Предлагаме ви да се отървете от тези неща още днес. Започнете с купчината с неизползвани готварски книги:

1. Готварски книги и рецепти

Първо отворете кухненските шкафове. Колко често се консултирате с рафта, пълен с готварски книги, или кутията, пълна с рецепти? Предполагаме, че не е толкова често, колкото преди, тъй като повечето от нас намират нови рецепти, чрез мобилния телефон и Google в наши дни. Извадете готварските книги, които никога не споменавате и хвърлете рецепти за ястия, които никога не сте правили (и честно казано няма да го направите) или които семейството ви просто не харесва.

2. Единични чорапи

Много от нас имат чекмедже (или кошница за пране), пълно с единични чорапи. Изглежда никога не намираме време да се опитаме да ги съпоставим, така че купчината расте и расте. Сега е моментът да оставите тези единични чорапи (и обезцветените с дупки!). Време е да си отидат и може би да се поглезите с нова двойка или две.

3. Деформирани свещи

Имате ли чекмеджета и шкафове, пълни със стари свещи, които никога не използвате? Въпреки, че е добра идея да запазите няколко свещи наоколо за прекъсване на електрозахранването, насладете се на изхвърлянето на изкривените, частично разтопени или които вече не се побират във вашите свещници.

4. Стар лак за нокти

Лакът за нокти, който се е отделил или се е напълнил с бучки, няма да придаде на вашите пръсти на ръцете и краката „полиран“ вид. Отървете се от тези бутилки и всякакви цветове, които просто не харесвате.

5. Излишни офис консумативи

Бъдете честни със себе си. Наистина ли ще използвате 10 000 скоби, които се тълпят в чекмеджето на бюрото ви? Препълнено ли е чекмеджето ви с химикалки и моливи? Време е да изчистите това, което не ви трябва или няма да използвате за разумно време. Може да дарите допълнителните си запаси (ако са в добро състояние) на местното училище или църква.

6. Касови бележки

Портфейлът или портмонето ви препълнени ли са с касови бележки? Сортирайте през тях и изхвърлете всичко, което не ви е необходимо.

7. Опаковъчна хартия и торбички за подаръци

Винаги ли, слагате подаръци в торбичките за подаръци. И, все пак имате килер, пълен с ролки хартия за опаковане? Рециклирайте неизползваната хартия и всички торбички за подаръци, които са виждали по-добри дни.

8. Изсушени писалки и маркери

Не забравяйте онова препълненото чекмедже за боклуци, пълнено чекмедже за бюро и кофа за изкуство на децата? Извадете всички писалки и маркери и се уверете, че работят. Това е страхотна работа за децата. Изхвърлете изсъхналите или неизползваеми. Дарете всякакви екстри на местното училище.

9. Срок на годност и неизползвани подправки

След това се обърнете към кухнята. Подправките губят вкуса си с течение на времето. Кой иска да добави стар магданоз, който прилича на изсушена трева, към специалния сос за спагети? Отделете време да сортирате подправките си и да се отървете от старите, с изтекъл срок на годност. Това е и чудесно време да се отървете от онази странна подправка, която сте купили за една „специална“ рецепта и никога повече не сте използвали.

10. Празни кутии

Наличието на няколко празни кутии за опаковане на подаръци и пакети може да бъде удобно, но е твърде лесно да се запазят всички тези кутии. Нещата могат бързо да излязат извън контрол.

11. Инструкции за употреба

Кога за последен път се консултирате с ръководството за употреба на вашия телефон, косачка или велосипед? Вероятно никога. Тъй като повечето ръководства с инструкции могат да бъдат намерени на уебсайта на производителя, лесно е да рециклирате тези ръководства.

12. Неизползвани приложения

Не позволявайте на неизползваните приложения да заемат ценно място на вашия телефон и таблет. Много приложения изяждат паметта ви. И всеки път, когато отключите телефона си, за да намерите нещо, отнемате двойно по-дълго търсене в дълъг списък с приложения, преди да намерите това, от което се нуждаете.

13. Размазани и лоши снимки

Опитвали ли сте някога да снимате скъпоценното си малко дете или красив залез, само за да може телефонът ви да ви каже, че паметта ви е пълна? В свят, в който сме на път да направим повече от един трилион снимки, знаете, че сте направили някои лоши снимки. Изчистете лошите и размазани снимки от телефона, камерата и компютъра си и освободете място за тези, които наистина са специални.

Щом вече знаете толкова много и може да планирате изхвърлянето на толкова дребни и незначителни неща, защо не и да организирате професионално извозване на стари мебели с фирма.