Избор на мебел – а какво има вътре

Свикнали сме да избираме мебели по цвят, понякога се интересуваме от механизмът за трансформация. Въпреки това пълнителят за мека мебел играе много по-важна роля. Именно от него животът на дивана, зависи в много отношения и удобството, зависи изцяло. Ако не подхождате разумно към избора на пълнител, след година или две може да имате диван „изпънат” в красива материя.

В тази статия ще научите:

Извозваме обгорели дрехи, завивки, килими, матраци и други.

Какви дизайни на мека мебелна съществуват;

За пружинните пълнители;

За PPU и неговите аналози като пълнител.

Добре познаваме два дизайна като пълнител за мека мебел: пружинен блок и пълнител без пружини.

Пружинният дизайн може да се основава на блок от независими пружини, пружинен блок Bonnel или добре известната „змия“. По-добре и по-здравословно е да закупите мебели с независима пружинна единица. Този ортопедичен пълнител ще ви осигури не само комфорт и десетилетия на обслужване, но и ще правилна позиция на гръбначния стълб. На такъв диван не е грях да спите всяка вечер.

В допълнение към пружините се добавят различни материали, като: кокос, конска коса, полиуретанова пяна и т.н. Плътността на слоевете на тези материали ви позволява да създавате по-твърди или меки седалки и облегалки.

Безпружинният пълнител в основата си има блок от формована полиуретанова пяна или полиуретанова пяна.

Кое е по-добро?

Мебелите на пружини се появиха много по-рано. PPU стана популярно, преди развитието на органичната химия, а преди това пружините били единственият пълнител. Много класически модели все още правят точно това. Полиуретановата пяна прави производството по-лесно и по-евтино, докато качеството не намалява.

Можем да ви уверим, че ако първоначално са взети суровини с добро качество, тогава мебелите с двата пълнителя ще издържат много дълго време и няма да се влошат.

PPU като пълнител

Има два вида полиуретанова пяна, използвана като мебелен пълнител.

Първият е блокчейн. Това е монолит с огромни размери. Мебелната индустрия купува лист PPU от доставчици и след това го нарязва на слоеве с желаната форма. Също така от тези слоеве може да залепите необходимите детайли, както за гърба, така и за седалката.

Блоковете с различна плътност имат различни цветове. Те са боядисани, за да не бъдат объркани в производството. След това блоковете се поставят в специално техническо покритие. Обърнете внимание на наличието на това покритие под тапицерията. Под въздействието на светлината PPU пожълтява и се разпада, така че наличието на капак е задължително.

Вторият тип е отлята PPU. В резултат на химичните реакции се получава блок в точни размери точно по размер. Единственият недостатък: на повърхността на блока се образува характерна „кора“. От това самият „дишащ“ PUF става лошо вентилиран. И също така този метод увеличава цената на мебелите.

Плътността на полиуретановата пяна е важна. Средният диапазон е от 30 до 40 кг / м?. Колкото по-висок е индикаторът, толкова по-твърди и издръжливи са мека мебел.

Алтернативи на PUF

Какво друго може да се използва като пълнител, ако не PPU?

Един от вариантите е полистирол. Те са много удобни и изцяло обгръщат тялото, но бързо седят и трябва да напълнят нови, така че столът да не „увисне“.

Друга алтернатива е естественият латекс. Той се използва в доста скъпи мека мебел. Сред предимствата на мебелите с пълнител от латекс са неговата хипоалергенност и издръжливост.

Щом вече сте насяно с това може да направите едно приятно пазаруване! Преди това обаче не забравяйте да разчистите дома с чистачи.com.