Избор на мебели за децата стая – здраве и стил

Атрактивната детска стая се прави, чрез предметите и аксесоарите, които детето използва за игри и дейности всеки ден. Мисията на родителите е да подходят към решаването на проблема, като вземат предвид възрастта и вкуса на детето. Лесно е да изберете мебел за детска стая, преди това обаче е важно да организирате почистване на таван с боклук. Това може да стане с чистачи.com.

Детската стая трябва да е доста красива и разнообразна, за да задоволи както възрастните, така и децата. В допълнение към това, трябва да обърнете внимание и на някои подробности относно здравето на детето. Всяка възраст съответства на определена височина на стола и масата – при деца в предучилищна и начална училищна възраст гръбначният стълб расте в този период и е важно процесът по избор да се извършва правилно.

Затова обърнете внимание на:

съответствие на мебелите с възрастта и теглото на детето;

функционалност;

безопасност (без остри ъгли, малки части, които могат да се счупят по време на работа и т.н.);

материалите са екологично чисти, лесни за почистване и устойчиви на дезинфекционни разтвори.

Мебелите за дома могат да бъдат купени „за бъдеще“, тоест, които ще „растат“ с детето. Това се отнася за маса за трансформиране и стол, чиято височина се регулира. Модулните мебели са всички видове мебели с разширения, които могат да бъдат премахнати или пренаредени във времето. Самото дете може да подреди малките предмети, създавайки свой собствен уютен свят.

Други интериорни елементи са лесно подбрани за модулни мебели. Ако мебелите се купуват за деца от предучилищна възраст, трябва да се обърне внимание на ъглите, които са леко заоблени в повечето модели детски мебели. Изисквания за легла за деца под 3-годишна възраст – 120 х 60 см, със страни. Деца от 3 до 7 години се нуждаят от по-голямо легло – 140 х 60 см.

Всички изделия трябва да отговарят на стандартите за качество. Ако детето е алергично, трябва да се консултирате за наличните веществата, с които са обработени мебелните панели. Може тези вещества при деца с алергии да обострят астма или друго заболяване от алергичен характер. Същото се взема предвид при избора на матрак, подова настилка, стени и други повърхности.

Всичко в организация, подбор и изграждане на детската стая трябва да е съобразено в съответствие с всички стандарти за качество, като се вземат предвид физиологичните нужди на малките „клиенти“. От чистота.com се грижат за здравето на вашите деца. Ето, защо проверете за цени и поръчайте експресни услуги.