знаете ли, че

Знаете ли, че…

Знаете ли, че…или не знаете, ние се чувстваме морално отговорни да споделим с вас. Това са някои известни и не дотам нещица, за които, ние от INTERPOLEZNO.COM, научихме току що

4 любопитни неща, които не знаем

Чували ли сте за: Диагноза „пристрастен“ – но в съвременния свят, в който живеем пристрастяването не е към вид опият, а към мобилния телефон. Оказва се, че съвременното общество е много засегнато от този факт. Най-нови изследвания сочат, че работещите хора проверяват активно е-пощата си, мобилния телефон и фейсбука на всеки 6,5 минути. Голяма част, реално 50% от хората, започват деня си със закуска и мобилно разглеждане на телефона, а това често става и преди да са взели душ или да са си казали добро утро с любимия човек. Оказва се, че 80% от тези съвременни хора разчитат на телефона за будилник и събуждането рано сутрин. Статистиките още показват, че един човек проверява за смс-и телефона си поне 100 пъти на ден, а за часовото време гледаме джаджата 18 пъти на ден.

Знаете ли, че човешкото око има способността да види над 10 млн. нюанса от цветовете. Така, че не се сърдете на приятелката си, когато казва на рокличката в магазина, че е розова, а тя всъщност е ягодова.

Знаете ли, че сутрешното кафе е опасно за сърцето – така смятат специалистите, когато е прието на гладно. Според тях, то може буквално да спре сърцето, а това, че то може дори да е без кофеин няма никакво значение. Ефектът е един и същ, казват учените. Ако се приема сутрин рано и на гладно кафе, то увеличава риска от инфаркт с 5 пъти и с 2 пъти опасността от други заболявания. Лекарите съветват да се приема кафе в малко по-късен етап от деня, например 1 час след събуждане и закуска.

Знаете ли, че 8% от хората на планетата имат едно ребро повече. Това е научен факт, а майтапчиите казват, че въпросните малцинства са късметлии, които са били в отпуск, когато Бог е създавал жената.

Ако тези неща са ви били интересни, може да ни посетите и в официалната страница на сайта: https://www.interpolezno.com.