дамски раници

Грижа за раници от естествена кожа и восъчно покритие

Дамската раница или чанта има всички шансове да се превърне в любимото ви нещо. Тези модели са удобни, красиви и издръжливи. Изработени са от восъчното платно, моделите раници не се мокрят и не се налага да се перат.

Подобно на естествената кожа, тези материи са едни от най-функционалните материали. Единствената трудност е, че такова покритие се нуждае от специални грижи.

Грижа за раници от естествена кожа

Занаятчийската раница не може да се пере изцяло, тъй като има кожени вложки. Раници изработени от восъчно платно се нуждаят от внимателна грижа. Естествената кожа, при излагане на гореща вода може да стане твърда или да промени цвета си. Ленената восъчна материя, също не се препоръчва да се пера.

Естествената кожа може да се измие с топла вода. Такава се нуждае от допълнителни грижи: лакиране и оцветяване. Ако не може да направите това, тогава материалът ще изглежда по различен начин. Грижите за раници с восъчно покритие са специални, но придават стилен завършек.

Дзен и изкуството за грижа по раницата

Грижата за занаятчийски предмет е специален процес, лежерен и дори медитативен. Седнете и спокойно почистете своята платнена раница или разтрийте кожена чанта със сметана, лосион за тяло или друга естествена съставка. Работата с естествени материали придава на материята специален чар. Ако все още нямате чанта, тогава можете да изберете от Zoe top.

За да се грижите за придобивката си, вземете специален комплект. Такъв обикновено включва следните компоненти:

мека четка;

мокри кърпички;

почистващ препарат (специални пяни, можете да използвате сапун или шампоан);

гъби;

различни импрегнации;

средства за оцветяване на кожата;

меки кърпички за суха обработка.

Грижа за платното

Ако искате тъканта да остане чиста по-дълго, периодично я почиствайте със суха мека четка или я избършете с влажна гъба (може и мокри кърпи). Първо, използвайте четка за премахване на прах. Ако остане мръсотия, използвайте влажна гъба. По-добре не използвайте топла вода. Ако се грижите за нещата постоянно, восъчното платно ще запази приличен вид за дълго време. Като цяло, дамската раница е създавана за трайно и устойчиво на износване използване.

Грижа за кожата

Избършете кожата с влажна гъба. Такава може да се навлажни в сапунен разтвор. Температура на водата – не по-висока от 40-50 градуса. След мокро третиране, избършете кожата със суха кърпа. Сериозните замърсители се отстраняват с разтворител, например терпентин. Може да използвате някакъв специален спрей или крем.

Нитро-боята се използва за оцветяване на изтъркани места. Нанесете го на тънък пласт. За да възстановите блясъка, обработете материала със специални кремове или спрейове.

Източник: zoe-top.com.