Гид за всеки новобранец в закупуването на трактор

Имотът на мечтите ви най-накрая се простира на 12 акара земя. В нея са включени къща, плевня, няколко кошера и голямо поле за конете. Първият месец може да не се налага да правите нищо съществено, само да се любувате на гледката, но стопанисването на всичко това, рано или късно ще иска своята поддръжка. Време е да си осигурите машинизация за обработка на земята и това не бива да е какво да е, а трактор. Ако сте новобранец в това, ето и ръководство, което да ви е от полза на първо време:

Защо ви е необходим трактор

Полетата ще се нуждаят от косене. Всички участъци ще имат гниещи отломки и все по-нарастващата купчина тор, която трябва да се изхвърля. За да успеете с всичката тежка физическа работа, цялото мъкнене, изнасяне, обръщане и обработване на почвата по неравен терен на помощ с впечатляващо количества конски сили, се явяват тракторите. Те са средства за справяне всичката нужда от работни места, необходими в поддържането на по-голяма ферма или имот. И все пак, работещият трактор е взискателен, както физически, така и психически.

Управлението, смяна на предавките, всички онези части за трактори, които често изискват поддръжка или подмяна не е за всеки.

Безопасността е основен проблем в експлоатация на трактора, а за новак в управлението на трактор, закупуването и експлоатацията на подобно механично чудовище може да бъде смущаващо.

Ето как да направи преглед на вашите нужди и да намерите машината, която да е от най-голяма полза за целия процес.

Кога трактор ще се отплати – при изчисляване на нужди за трактора за мощност, помислете за размера на площите на терена и вашите управленски практики. Обработка на животински тор и поддръжка пасища са част от рутинна употреба на трактора. По същия начин, ако имате по-малко от три декара, които изискват косене може би два или три пъти годишно, вероятно можете да използвате една и съща косачката, който използвате за вашия двор. В тези по-малки настройки, можете да се сведе до минимум необходимостта от управленски практики.

Ако, обаче теренът е неравен или ако редовно се извършва домакинска работа, която изисква повече конски сили, то вземането на трактор ще е повече от необходимост.