Втори живот на старите мебели: готини идеи от дизайнери

Не бързайте да се сбогувате със старите стени и килими. Дизайнерите са уверени, че могат да се използват в модерния интериор.

Свикнали сме да се отнасяме с презрение към старите мебели от миналия век. Стремим се да отървем от тях възможно най-скоро, но напразно. Сега ще ви кажем как успешно да победите, като дадете нов живот на стария стол или гардероб.

1. Килим

Килимът на повечето от нас е познат като атрубит за пода. Има страни обаче, където той се използва като украшение на стената. Най-успешният вариант е да поставите цветния килим на баба на пода, а останалите интериорни детайли да са монохромни.

2. Стена

Предимството на стената е, че обикновено се състои от няколко секции. Можете да ги подредите, както желаете. Можете да адаптирате една тясна вертикална секция за съхранение на съдове в кухнята и да използвате отворени рафтове в хола.

Между другото, ако пребоядисвате вратите, шкафът ще се промени до неузнаваемост, а ако го оставите в оригиналния му вид, той ще добави уют и винтидж атмосфера в стаята.

3. Кресло

Със стар фотьойл, дори не е нужно да измисляте нищо. Той може сам да изглежда в почти всеки интериор. Ако искате да промените, можете да го тапицирате с плат с ярък модел, да използвате покривало  или просто да го покриете с кърпа.

4. Скрин

Много функционален елемент, който решава до голяма степен проблемът със съхранението. Той се вписва идеално в стая с гладки светли стени – няма значение дали е спалня, кухня или хол. За любителите на шаби шик съветваме да покриете стария скрин с бяла боя, а за тези, които искат повече слънце в апартамента си, може да залепят останалата част от тапета.

Планирайте извозване на стари мебели, ако до момента идеите ни не ви допадат.

5. Лампи с абажур, полилеи и подови лампи

Тези лампи изглеждат особено добре в еклектичен интериор. Необичайни полилеи и масивни абажури ще се превръщат в ярък детайл. Те ще направят стаята по-интересна и могат напълно да променят настроението й.

Ако искате да ги подчертаете, закачете няколко от тези лампи една до друга или дори премахнете тъканта от абажура и украсете рамката с ярки елементи.

Източник: https://www.izvozvane.com/izvozvane-mebeli.