Битови предмети които са чудесни контейнери за разсад

Десет всекидневни битови предмета, които са чудесни контейнери за разсад

Често се случва болкукът за едни да е ценно нещо в градината на други.

Разсад насаждения

Още щом се появят първите признаци на пролетта, у нас възниква силно желае да се излезем в градина. Но докато е все още хладно, ще трябва да започнем с разсада на закрито, който пък е най-добрият начин да имаме известан преднина. Най-вероятно вече имате посаден разсад  у дома. Насадете семената си в една от тези оригинални саксии и след това да транспортирайте растенията до градината си, когато слънцето е вън и блести ярко.

  1. Яйчените черупки

Не изхвърляйте празните черупки от яйца, след като направите закуска, сложете малко почвата в тях! Яйцата са чудесен източник на калций за растенията. Когато започнете да виждате кълнове, можете да поставите цялата черупка директно в пръстта.

  1. Кофички от кисело мляко

Просто защото те са за еднократна употреба, не означава, че са боклук. Пластмасовите чаши и кофички са всъщност са много по- практични отколкото предполагате. Превърнете ги  в съд за разсад.

  1. Цитрусови плодове

Пробийте дупка на дъното на вече изстискани лимон или портокалова кора за дренаж и я запълнете с почвата за разсад, след това може да бъде засадена директно в земята. Кожицата ще се разложи в почвата, като добави, хранителни вещества за растенията, за да растат.

  1. Рула тоалетна хартия

Рулата от тоалетна хартия с разсад, завити с кафява хартия за опаковане, са достатъчно сладки за подарък за приятели, ако имате твърде много разсад.

  1. Фунийки от сладолед

Тези сладки биоразградими саксии комбинират две от любимите ни летни дейности – ядене на сладолед и  прекарване на приятно време в нашите градини. Използват се само тези, които са остарял вече.

  1. Вестник

Ако старите вестници събират прах във вашето фоайе, тази идея  е за вас! Увийте вашия вестник около кофичка за супа, за да получите правилната форма, образувайки чаши за провеждане на разсад.

  1. Форми за лед

Въпреки че не може да се поставя директно в градината, това е много по-евтино решение за съхранение купен разсад, като можете да го използвате отново години наред.

  1. Картони за яйца

Ако търсите съд за разсад, който можете да засадите направо в градината, материалът трябва да ви бъде първостепенно съображение. Хартиените картони за яйца са биоразградими и могат лесно да бъдат използвани за засаждане.

  1. Пластмасови бутилки от безалкохолни

Срязани на две и обърнати с гърлото надолу се превръщат в чудесни саксии с лека поддръжка, за да засадите семена на закрито.

  1. Кутии от мляко

Те ще ви позволят да отгледате семната през зимата! Изрежете горната половина на кутията и засадете семена вътре с няколко дупки за дренаж. Пластмасата ще действа като оранжерия, ще поддържа почвата топла, дори и да има сняг.

След като времето се оправи, първо почистете градината, изхвърлете боклуците от двора. След това засадете вашите цветя и заленчуци.