Wave Gotik Treffen събира отново феновете за концерта в Германия

Тази година фестивалът който се провежда за осемнайсти път ще събере отново над двадесет и пет хиляди фена на мрачната музика от цял свят.

Нестандартното събитие в Лайпциг, Германия под името Wave Gotik Treffen е единственото мястото където се събират най-много и всевъзможни фенове на стилове и сцени, които при други обстоятелства не биха се събрали заедно.

Тази година организаторите за пореден път са подготвили над 180 банди разпростиращи се върху всякакви стилове от ембиент, нео-фолк и блек метъл, до индъстръл, електро-поп, готик рок и хорър пънк.

Едни от може би най-яките групи на който ще обърнем внимание и за който ще ви разкажем по време на фестивала са: My Dying Bride, французите Banane Metalik, Cat Rapes Dog, Die Form, Clan Of Xymox, KMFDM, VNV Nation, Client, американците Aesthetic Perfection и ненормалните норвежци Combichrist който свириха през март в София, Current 93, перверзните Umbra et Imago, Klimt1918 за който можеш да прочетеш тук и култовите хорър пънк изроди Blitzkid.

Разбира се ще обърнем внимание на по-новите и ъндърграунд банди като немците Schwefelgelb, хорър-метъл-пънк злобарите Shadow Reichenstein, Alice In Videoland, вещиците от Scary Bitches и много други за който се надяваме да ни стигне времето.

Иначе за четирите дни от 29 май до 1-ви юни ще се случат ужасно много неща. Освен концертите провеждащи се на над десет сцени в целият град, ще има и тематично еротично фетиш парти, средновековен събор придружен със рицарски двубой, базари, невероятни костюми и вкусна медовина, викторянска сбирка, базар за музика и дрехи разположен в две огромни халета, та дори и специални сватби организирани за най-големите фенове.

И както се предполага mp3.bg ще присъства сред всичко това за да те запознае с едни от най-големите изроди в музикалния свят, такива който няма къде другаде да видиш освен при нас./mp3.bg