Vоlkswagen Amarok – официален придружаващ автомобил на Рали Дакар 2010

vwamarok35 пикапа VW Amarok ще се включат в най-тежкото рали в света
Volkswagen Лекотоварни автомобили са „Official Supplier” на A.S.O.
Той е дълголетен, як и може да се справи с всяка по-трудна отсечка: новият пикап от Volkswagen Лекотоварни автомобили – Amarok.
Още през януари 2009 г. Amarok ще получи възможността да докаже своите способности на най-трудното рали в света – Рали Дакар 2010.

Volkswagen лекотоварни автомобили са „Official Supplier” на Рали Дакар и с това партньори на организаторите – Amaury Sport Organisation (A.S.O.). Така, новият пикап от Volkswagen става официален придружаващ автомобил на ралито. Общо 20 пикапа ще бъдат ползвани от организаторите, като 15 броя ще служат за Shuttle-Bus и за превоз на представители на пресата. По време на ралито (от 1-ви до 17-ти януари 2010 г.) четири екипа на Volkswagen Motorsport, наред с останалите участници, ще изминат 9000 километри, прекосявайки териториите на Аржентина и Чили. Старт и финал е град Буенос Айрес.

Пикапът Amarok ще е на изпитателен тест по време на ралито. Tой трябва да оправдае високите очаквания, свързани със способностите му да преодолява трудни отсечки: като официален придружаващ автомобил за проучване на рали-трасета, като превоз за представители на пресата и като Shuttle-Bus на Volkswagen Motorsport.

Четири от пикапите Volkswagen Amarok от автопарка на A.S.O. ще бъдат
допълнително оборудвани със специални офроуд-конструкции. В употреба ще влезнат също четири автомобила Multivan PanAmericana.
„Щастливи сме да предоставим Volkswagen Amarok за придружаващ автомобил, тъй като Рали Дакар налага най-строги изисквания за техническо съвършенство, надеждност и издръжливост на автомобилите – както за състезателния ни Touareg, така и за придружаващите автомобили. Amarok е правилният автомобил за екипа ни”, обясни Крис Нисен – директор на Volkswagen Motorsport.

„Volkswagen Amarok e Volkswagen-ът сред пикапите. На Рали Дакар – едно от последните останали приключения на човечеството – той ще покаже какво може и ще демонстрира своята многостранност и превъзходство”, допълни Щефан Шалер, говорител на Управителния съвет на марката Volkswagen Лекотоварни автомобили.

„В допълнение, Volkswagen Amarok се произвежда в Аржентина, а Южна Америка е един от най-важните пазари за този продукт. В този смисъл, участието ни в Рали Дакар 2010 бе абсолютно задължително”, подчерта Шалер. Volkswagen Amarok ще може да се види за първи път по време на Рали Дакар. След това предстои лансирането му на пазара в Южна Америка, последвано от представянето му и на европейските пазари. С Amarok Volkswagen Лекотоварни автомобили навлиза в нов автомобилен сегмент.

авто прес