USB микрофони

USB микрофони: съвети за избор

Можем да кажем, че микрофонът е отправната точка на целия процес на звукозапис. Въпреки това, използването на необходимото оборудване и конвенционалните микрофони може да бъде много трудно. За да улесните задачата, може да закупите  USB микрофон. Това устройство лесно превръща вашия персонален компютър в истинско студио за звукозапис!

Къде се използва USB микрофона?

Запис на  подкаст

Много е просто – първо свързвате микрофона към лаптопа. Всяка съвременна операционна система незабавно ще я разпознае, тъй като принадлежи към групата на plug-and-play устройства, с които можете да работите веднага след като са свързани към  USB порта. След това започнете да записвате вашите  подкасти  и да ги стриймвате през интернет.

Интервю

Друг чудесен начин да използвате  USB микрофон  е да записвате интервюта с интересни хора. Няма да е необходимо да влачите цял куп кабели и тежки кутии с електронен пълнеж в стаята, която ще общувате. Един микрофон и един компютър с инсталиран софтуер за запис ще са достатъчни. В същото време вниманието е 100% фокусирано върху самото интервю, а не върху други разсейващи аспекти.

Запис на музикални чернови

Музикантите често са на дълги пътувания, по време на които често ги посещава вдъхновение и искат бързо да запишат част за китарист или друг член на ансамбъла. С  USB микрофон  това наистина може да се направи лесно и бързо. В крайна сметка устройствата ви позволяват да подготвите всичко необходимо за запис на музика за възможно най-кратко време – най-много 5-10 минути.

Четене на текст зад кадър

Тъй като днес всеки има възможност да режисира свое собствено видео, късометражен филм или дори филм от час и половина, използвайки глас зад кадър, важно е да се гарантира, че качеството на записа е добро. Решението на трудна задача за професионалист по запис става достъпно дори за начинаещ: с  USB микрофон.

На какво трябва да обърнете внимание при покупка?

• Ясно дефинирайте целите

• В какъв  аудио формат  ще запишете звука?

• Колко сте готови да похарчите?