TD Waterhouse

За последните 20 години TD Waterhouse е осигурявала инвеститорите с различни услуги. Клиентите на TD Waterhouse могат да имат достъп до акаунта си чрез Интернет или телефон 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата или те могат да посетят някой от 170-те клона на компанията. В САЩ TD Waterhouse Investor Services Inc е член на New York Stock Exchange и на Security Investor Protection Corp (SIPC). TD Waterhouse е част TD Waterhouse Group, Inc.

TD Waterhouse Group в момента обслужва повече от 3.3 милиона клиентски сметки в САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и др. Неотдавна фирмата оповести започването на услуги в Азия – Япония, Индия и др. TD Waterhouse разполага с повече от $150 милиарда в клиентски сметки.

TD Waterhouse обнови софтуера си през наскоро с което освен затруднението и по-скоро притеснението на клиентите относно новите номера на сметките им /целият процес е автоматизиран/ показва само стремежа на компанията за подобряване качеството и съответно разширяване на услугите, които предлага. В News&Research областта на сайта клиентите с помощта на филтри могат да детайлизират точно каква информация да получават от различни новинарски източници и т.н. Друга ценна функция е възможностт след като вече определен клиент се е регистрирал веднъж в сайта след това той може да се логва автоматично без да изписва информацията по акаунта – тя е запазена на страницата и съответно /според мен в cookies на браузъра/. Според тях това е достатъчно добре защитено, но аз определено не мисля така И все пак нямам достатъчно информация точно за начина по който е осъществено това и може би греша /дори е по-вероятно/, но съмнението остава. Активните инвеститори ще оценят възможностите на TD Waterhouse’s Select и Select Plus, които предлагат опростена система за търговия, която включва само акаунт информация, пазарни данни и търговска функционалност. За инвеститорите, които са отдадени на по-дългосрочно планиране TD Waterhouse предлага различни други улеснения с които инвеститорите да могат да планират по-успешно и лесно бъдещето. И накрая TD Waterhouse предлага изследвания и проучвания на Goldman Sachs в услуга на клиентите си.

Основни предимства:

Дългосрочните инвеститори биха оценили TD WaterhouseAdvisorsDirect услуга, това е услуга с помощта на която клиентите се свързват с финансови съветници в различните клонове в САЩ. Сайта предлага също така различни проучвания и изследвания на отделни компании от S&P и Argus.