„Тайните на гейелита в България”

Снимка: БЛИЦ

На 5 август излиза първата книга, посветена на хомосексуалистите в България. „Интермедиа” пуска в значителен тираж „Тайните на гейелита в България” – дело на легендарния и колоритен музикант Ицо Петрофф, автор и изпълнител на рок музика, в последните години мениджър и председател на „Мusic Stars”, в съавторство със Светлана Терзиева–Сесил. В книгата са преплетени не самоцелни и търсещи евтина сензация скалъпени приказки от „1001” нощи, а reality-истории, свързани с бележити личности и с техния принос в културния и обществен живот на България.

Действителната идея на Ицо Петрофф е чрез похватите на масовата култура да припомни на българите по света и у нас за бележити и легендарни личности като Георги Парцалев, Емил Димитров, Чавдар Драгойчев, Леа Иванова и Еди Казасян, Лили Иванова, Генко Генов, Атанас Баев, Людмила Живкова, проф. Владо Каракашев и още много други, избутани в кьошето на забравата и незнанието на днешното турбо – чалга – фолк поколение.

Разбира се, не са забравени и знаковите фигури на нашумели подземни босове, част от съвременната история на БГ.

Целта на издатели и автори е книгата да бъде разпространявана не само у нас, но и по света. Вече са направени заявки от Канада, Англия и Америка от българската диаспора там. [Светлана Терзиева – Сесил, БЛИЦ]