Superhiks за концерт в София

Една от водещите през последните години групи на Македония – Superhiks – потвърди второто си гостуване в България, отново по покана на Строежа.

Концертът е съвместно организиран с новия клуб The Box, който се намира на Стамболийски 41 и където ще се проведе събитието.

Клубът е създаден основно с цел да даде нов терен за свирене на живо в София. Капацитетът му е 300 души, каквото ще бъде ограничението на пуснатите в продажба билети.

Суперхикс са представяни предимно като ска-изпълнители, но това често, и особено при тях, е приятно смесено с реге, балкански ритми и дори праволинеен рок.

Допреди само няколко месеца бандата, избирана три пъти за “Най-добра македонска група”, свирила с имена като Manu Chao, Fun Lovin Criminals, Fishbone, Tito and Tarantula, Henry Rollins, H-Blocks, The Roots, неизменно участвала на множество фестивали, парадоксално за делящото ни разстояние, не бе посещавала България. Като се има предвид, също така, близките отношения между Superhiks и Уикеда, с които нерядко са свирили заедно в Македония, беше въпрос на време това да се случи.

Сега предстои втори техен концерт, като повече подробности за събитието, разпространението на билети, както и българските подгряващи банди, очаквайте до няколко дни!

И все пак концертът е на 8 юни, така че гответе се за тотално смазване!/mp3.bg