Scottrade

Scottrade е основана през 1980 година. Тя е лидер в часта на пазара обусловена от посредниците, които имат малки комисионни. Scottrade е щатска компания, която след основаването си започва да се развива с много бързи темпове. През 1995 година клоновете и наброяват 60, а сега вече са повече от 140. Клиентите и са обикновено хора, които искат да вземат самостоятелни решения и такива, които търгуват често. Това е породено разбира се от ниските комисионни.

През есента на 1996 година е отворен сайта им за онлайн търговия Scottrade.com. Първоначално той е предназначен за старите и клиенти, но предвид нивата на комисионни, които са сред най-ниските за сегмента ($7 за market order), лесният за използване интерфейс на сайта им и не на последно място поддръжката от локалните офиси броят на клиентите бързо нараства.

Инвеститорите могат да правят поръчки онлайн на www.Scottrade.com благодарение на state-of-the-art electronic order entry услуга и разбира се системата за достъп в акаунта. Броят на служителите спрямо извършените транзакции има най-доброто съотношение спрямо конкурентите в отрасъла.

Онлайн клиентите могат да правят сделки и чрез телефона като се обадят до някой от клоновете и се свържат със съответният брокер. Цената на услугата тук е вече $17, но тя отново е сред най-ниските за подобни услуги. Най-малката балансова стойност на сметката, за да бъде активна тя е $500.

Scottrade.com предлага на онлайн-клиентите всички средства в бързо-зареждаща се среда. Това се дължи на дизайна на сайта, който е направен по такъв начин, че докато дава желаната от посетителя информация спира изпълнението на тежката графика и javascript приложенията. Когато има нужда от тях като при извършване на транзакция те са активни. Благодарение на тази технология Scottrade съумява да изпълнява бързо поръчките и съответно своевременно да обновява информацията относно баланса и позициите. Това също така е улеснение за клиентите с по-бавни връзки.

Scottrade осигурява електронно потвърждение за изпълнение на транзакциите директно от сайта, което е много по-бързо от системите при които се използуват електронни пощи за целта. Това отново убързява изпълнението на поръчката.

Сигурността и безопасността при изпълнение на поръчката са допълнителен плюс за Scottrade. Всеки акаунт притежава защита за $5 милиона благодарение на Securities Investor Protection Corporation  (SIPC), и изпълнението се гарантира от криптиране на най-високо ниво в онлайн сигурността.

Основни предимства:

Компанията предлага анализи на S&P включващи профили на корпорации и различни възможности за анализ, взаимни фондове и пазарни изследвания. Инвеститорите имат достъп до различни помощни средства включващи следене на критичните за определен момент акции и взаимни фондове и анализи от други източници за придобиване на точна представа за ситуацията. Всички клиенти се присъединяват към някой от многото клонове на компанията след откриване на акаунт за поддръжка.

Основни слабости:

Не е възможно да се отвори акаунт директно в Интернет на сайта им, а трябва се изтеглят необходимите документи или да се поръчат по пощата. Помощните средства за финансово планиране могат да извършват само елементарни калкулации и са на NASD Web site, което от своя страна не подлежат на нагласяване спрямо собствените нужди.