Сандра Бълок – чаровна и харизматична

Сандра не е типичната красавица, но благодарение на своята харизма и талант тя може да направи „средния“ филм почти шедьовър. Тя е блестяща и в комедийните, и в драматичните роли. Нейната усмивка се различава от стотици други холивудски усмивки.

Сандра Анет Бълок вчера навърши 45 години, но изглежда доста по-млада (който не вярва, може да гледа новия й филм – романтичната комедия „Предложението“). Родена е на 26 юли 1964 година в щата Вирджиния. През детството си пее в детски оперен хор (нейната майка е оперна певица) и се занимава с балет. Често пътува с майка си по време на нейните гастроли. Доста време прекарва в Германия, има немско гражданство и владее немски език.

В училище Сандра е член на група за подкрепа, участва в театрални постановки и като всяко популярно в гимназията момиче, излиза на срещи с футболист.

През 1982 година Сандра завършва училище и постъпва в университета на Източна Каролина, а вечер работи като сервитьорка. Отстрани животът й изглежда внимателно планиран. Но през пролетта на 1986 година тя напуска университета (по-късно получава диплома – очевидно под влиянието на вродения й перфекционизъм) и се отправя към Манхатън, опитвайки се да изгради кариера на актриса. Тя ходи на прослушвания, взима уроци по актьорско майсторство, работи като гардеробиерка, сервитьорка и барманка.

Нейната кариера започва скромно: с участие в студентски филми и роля в пиесата No Time Flat. Режисьорът, впечатлен от нейния успех, й предлага да се снима в телевизията. И тя получава роля във филма Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman, който излиза на екран през 1989 година.

След тази роля Сандра се премества в Лос Анджелис и за няколко години става звезда. Няколко телевизионни проекта, няколко малки роли.

Големият пробив прави през 1993 година с филма Demolition Man, в който си партнира със Силвестър Сталоун и Уесли Снайпс. Именно този филм й помага за получаването на ролята във филма „Скорост“. Сандра се справя успешно с възложената й роля и успехът, който постига, е напълно закономерен. Филмът изтласква напред актрисата и я превръща в истинска звезда. Тя получава главна роля в комедията While You Were Sleeping. Филмът се превръща в тотален хит, а актрисата продължава с A Time to Kill.

През следващите две-три години кариерата на Бълок тръгва надолу, с участия в няколко разочароващи филми, но през 1998 г. тя връща славата и блясъка си в друга романтична комедия – Practical Magic, в която си партнира с Никол Кидман. Филмът я връща отново на предишните позиции и й осигурява нова роля, отново в романтична комедия, но този път с Бен Афлек – Forces of Nature. Следва поредица от филми, най-известния от които „Мис Таен агент“.

Преди да си вземе двугодишен отпуск от големия екран, Сандра участва с Хю Грант в романтичната комедия Two Weeks Notice. През 2005 г. Bullock получава „Оскар“ за ролята на расистка в драмата Crash.

Последният й филм „Предложението“ поставя рекорд по събрани приходи в първите си три дни на екран.

Актрисата обаче не се задоволява само с професията на актриса – тя иска сама да участва в създаването на филми. Бълок създава собствена продуцентска компания Fortis Films, която ръководи с помощта на сестра си и баща си.

Чаровната актриса има доста романтични авантюри в това число с Матю МакКонъхи и музиканта Боб Шнайдер. Четири години продължават нейните отношения с актьора Тейт Донован, с когото се запознават по време на снимки, но те не завършват със сватба.

В края на краищата актрисата намира своето щастие в лицето на рокера Джеси Джеймс, който е популярен ТВ водещ, със свое телевизионно шоу. Двойката е доста екзотична, но безспорно хармонична. А Сандра заслужава това.

/ Actualno.com