Samsung Galaxy SIV

Още малко остана до появата на четвъртото бижу от серията смартфони Samsung Galaxy S. Очаква се той да се появи някога през април месец, но все още няма ясно обявена дата на премиерата. Въпреки това, обаче специалистите още от сега предричат бляскаво бъдеще на Samsung Galaxy S IV. През миналата година, неговия предшественик SIII покори пазарите в целия свят и буквално разби на пух и прах конкуренцията, то като имаме предвид еуфорията и интереса преди излизането на четвъртия модел, то без съмнение може да заявим, че това ще бъде най-продавания смартфон за всички времена.

Нека, обаче да обърнем малко по-голямо внимание на характеристиките и нововъведенията, които ще ни предложи новия Samsung Galaxy S4. Въпреки, че на пръв поглед почти няма разлика във външния вид между Galaxy S3 и S4, то ако се вгледате малко повече ще забележите, че дисплеят на новия модел, е доста по-голям от този на предшественика си. Сигурно сега се питате как, е възможно това, като по размер едни и същи. Ами, много просто – намалена, е пространствената рамка около дисплея, което от своя страна дава възможност да бъде увеличен дисплея до 5 инча! За сравнение при предишния модел дисплея беше 4.8 инча, а дисплея на Iphone 5  е едва 4 инча.

Другото нововъведение, което няма как да забележите на пръв поглед, но веднага ще усетите, след като се докоснете до телефона, е осем ядрения процесор, 13 mpx камера и 2 GB RAM, с които, е оборудван новия Samsung Galaxy S4. Моделът ще се предлага в три варианта – с 16, 32 и 64 GB вградена памет! Освен това, смартфона има възможност за добавяне на още 64 GB карта с памет, което несъмнено, е голям плюс, предвид факта, че някои от смартфоните в момента не поддържат SD карти с памет.

Освен с техническите си характеристики, Samsung Galaxy S4 може да се похвали и с още редица софтуерни подобрения и нововъведения, които със сигурност ще Ви впечатлят. Важно, е да отбележим, че новия смартфон ще използва най-новата операционна система на Android – JellyBean 4.2.

Сигурно вече се питате каква ще бъде цената на това чудо на техниката, ами все още не, е напълно ясно, като напоследък се пуснаха редица слухове. Според мълвата цената ще варира между 1200-1600 лева, спрямо паметта на модела, който ще си закупите.