Ридли Скот ще прави нов Пришълец

Ридли Скот ще се върне към „Пришълецът“, съобщи Варайъти, като се позова на информация от кинокомпанията „Туентиът сенчъри фокс“.

Предвижда се действието в новия филм да предхожда това в първата лента от 1979 г. С написването на сценария е натоварен Джон Спейтс.

По-рано самият Ридли Скот бе казал, че той ще е продуцент, а режисьор ще бъде създателят на търговската реклама Карл Ерик Ринсш.

Не е ясно кога ще пристъпи Ридли Скот към работата по лентата. Сега той е зает с филмирането на приключенията на Робин Худ. Във филма главната роля е поверена на Ръсел Кроу.

Да припомним, че „Пришълецът“ е британски научно-фантастичен филм на ужасите на режисьора Ридли Скот. Името на филма се отнася за главния противник, силно агресивно извънземно, което заплашва живота на екипажа на космическия кораб „Ностромо“, след като се излюпва от тялото на един от хората.

Във филма участва Сигорни Уивър като Елън Рипли. Пришълецът бързо се превръща в успешна холивудска продукция, която се разпростира в литературата, видеоигрите, стоките и три официални продължения.

Едновременно със стартирането на кариерата на актрисата Сигорни Уивър, филмът разчупва традиционните холивудските стандарти в екшън жанра, като показва силен женски герой.

Въпреки, че пришълецът (наричан ксеноморф в продълженията) е главната тема във филма, историята на Елън Рипли се явява свързващата нишка между сериите. Филмът има три продължения: „Пришълците“ (1986), „Пришълецът 3“ (1992) и „Пришълецът: Завръщането“ (1997), и комбинацията „Пришълецът срещу Хищникът“ (2004).

/ Actualno.com