Проклятието "Сървайвър"

Трагедията, която разтърси българския формат на “Сървайвър” – смъртта на кмета на Раднево и фолк-изпълнител Нончо Воденичаров, е поредният епизод от драматичните събития, които от години тресат риалити шоуто.

Официалната версия е, че докато участвал в една от игрите, 53-годишният певец получил масивен инфаркт и починал на място. Но според запознати може и змия да го е ухапала и това да е довело до неприятния инцидент, пише в. “168 часа”. В деня на смъртта на кмета водещият на предаването

Владо Карамазов е убил ухапан от коралова змия –

една от най-отровните в света.

Запознати припомнят, че малко след като Итън Зон победил съотборниците си в 3-ия сезон на американското шоу и взел голямата награда, лекарите му откриват рак – втора степен на болестта на Ходжкин.

Проклятието “Сървайвър” застига и финалиста в австралийското издание на предаването Роб Диксън. През април т. г. той загива в автомобилна катастрофа в Южна Африка заедно с 5-годишния си син.

Нещастен случай сполетява и участничка от 20-ия сезон на американския “Сървайвър”. Броени месеци преди заминаването си за Панама Тина Шиър погребва 16-годишния си син. Все още в процес на траур опечалената жена решава да участва в “Сървайвър”. 46-годишната Тина споделя, че предприетите от нея действия са в памет на детето й, което загива в автомобилна катастрофа.

Друг нещастен случай застига семейството на Таня Ванс, участвала в 5-ия сезон на риалитито. По време на снимките на формата баща й Томас загива на място. Мъжът умира на 62-годишна възраст, без да види дъщеря си като състезател на о-в Ко Тарутао, Тайланд.

Победител в петия сезон на американския „Сървайвър“ стана Браян Хейдик, известен повече като порнозвезда. Освен със секс “сървайвърът” се прочу и с буйния си нрав, влизайки в полицейските сводки, след като редовно пребивал приятелката си.

Чашата прелива, след като Хейдик гони с пистолет в ръка и се опитва да застреля четиримесечното куче на съседа си.

4 години и три месеца прекара зад решетките победителят в първия сезон на американския „Сървайвър“ Ричард Хеч. Той спечели 1 милион през 2000 година. 48-годишният мъж забравил да декларира доходите си на стойност 1,4 милиона долара, заради което му е наложена присъда от 51 месеца затвор. В допълнение на наказанието провинилият се бил задължен да плати и половин милион долара.

Финалистът от италианския „Сървайвър“ и виден политик Владимир Луксурия си пада по мъже. Сървайвърът е физически и юридически мъж независимо от избора си да не прави операции за смяна на пола си.

Проблемите за финалиста от третия сезон на американското шоу Итън Зон започват след края на предаването. Малко след като победил съотборниците си и взел голямата награда, лекари откриват, че Зон има рак – втора степен на болестта на Ходжкин.[БЛИЦ]