Племенникът на Волен се самоубил

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров сякаш е орисан да губи най-близките си хора по драматичен начин. Близки до националиста разказаха за поредната трагедия с роднина на Волен.

Преди година и половина племеникът на Сидеров сложил край на живота си, като скочил от осмият етаж на жилищен блок. И досега мотивите на младежа, подтикнали го към самоубийството, остават неясни.
Темата за смъртта на племенника на Сидеров е табу във фамилията. Братат на Волен – Пламен, е доцент в Софийския университет. След самоубийството на сина си доцент Пламен Сидеров се затворил в себе си и спрял да контактува с малцината си близки приятели.

Наскоро Волен разкри, че една на 16 години е погребал баща си.

„Татко почина в ръцете ми, след като преживя 2 инфаркта. Дълго време живеех с гузната мисъл, че съм могъл да го спася. Тогава за първи път се зблъсках със смъртта, и то на собственият си родител“, разказва Волен.

Преди година Сидеров загуби и нероденото си дете. Тогава съпругата му Капка направи спонтанен аборт, след като бе привлечена като обвиняема за лъжесвидетелстване за инцидента на магистрала „Тракия“.

„Никога няма да простя на Румен Петков, че уби дететео ми. Ще го гоня цял живот“, кълне се Волен.

Макар смъртните слъчай в родата на лидера на „Атака“ да изобилстват, те не са успели да го прекършат физически и психически. Сидеров е един от най-яростните критици на тройната коалиция, а принципните действия на опозиционната му партия печелят все повече поддръжници за каузата му. Според последните социологически проучвания „Атака“ има сигурно присъствие в следващият парламент.