Netscape Communicator

Netscape Communicator е може би най-известния браузър в света. Той се предлага за множество платформи и за разлика от Internet Explorer, неговите не-Windows Версии излизат по същото време, както и Windows Версиите – това го прави подходящ за потребители, работещи с множество операционни системи. Netscape Communicaor поддържа всички основни web технологии, но не съвсем спрямо xyeb стандартите. Софтуерът предлага най-добрата поддръжка на Javascript, което не е изненада, тъй като пАгя! технология е разработена от Netscape. Netscape Communicator включва Open Java Interface), позволяващ на продукта да работи като версии на трети производители. Една от интересните функции е QFA (агент за обратна връзка). Включваща се при срив на браузъра и изпращаща информация към централна база данни с цел бъдещо отстраняване на проблема.

Пакетът включва HTML редактор, позволяваща създавана web страници и композиране на e-mail с включен HTML код. Освен това. павета включва четец на новини и e-mail клиент.

Ако е необходим браузър, предлагащ се за множество платформи и поддържащ най-новите версии на Java I JavaScript то Netscape Communicator е най-добрия избор.