MINI Rolls-Royce

rolls-royceКомпанията MINI отдавна планира пускането на модела си Cooper в максимално скъпа и мощна модификация. От друга страна топ-марката за елитни автомобили Rolls-Royce също отдавна планира производството на модел в своя дух, но доста по-малък по габарити. Сега двете компании се „уцелиха“ – вместо всеки да прави свой собствен модел, те обединяват усилията си за създаване на общо „детенце“.

Това е в основата на идеята за MINI Rolls-Royce, успехът на който ще бъде подпомогнат от това, че и двете легендарни стари британски марки принадлежат на немският концерн BMW, както и опитът на Astoп-Martin с привличането на Toyota iQ в ролята на мини-Aston.

Основната разлика на новия модел от останалите MINI Cooper-и ще е изключително богатият салон, направен на ръка по стандартите на Rolls-Royce с апликации от ценни породи дърво и тапицерия от максимално скъпа кожа.

Външните изменения няма да са много, но колата ще има доста по-стилен аеродинамичен пакет и специални джанти. Всеки екземпляр ще се изпълнява по индивидуалните желания на клиента, двигателят също ще бъде тунингован по тази система.

Новият модел ще бъде предложен на пазара през следващата година, като вече е готов първият екземпляр, боядисан в отенъка Ming Blue на фирмената боя на Rolls Royce, салонът е решен с кожа в цвета Мagnolia. Цената на колата няма да е типична за марката Rolls-Royce – около 45 000 евро.

авто прес