Merril Lynch & Co Inc

Merril Lynch е една от водещите компании във сферата на финансите. Мисля че е почти излишно да се опитвам да представя компания, която би трябвало да е известна на всеки човек имащ някакви интереси в икономическата област, но все пак ето малко данни: Merril Lynch има представителства в 43 страни на 6 континента Тя предлага своите услуги както на инстутиционалните така също и на индивидуални клиенти в целия спектър на управление на финансите и консултации в зависимост от нуждите на клиента Merril Lynch е привлякла вложения на клиенти на стойност $1.5 трилиона /не милиарда !/, Тя е безспорен лидер в областта на консултациите относно финансовото планиране и управление на индивидуални и малки бизнеси. Като инвестиционна банка, компанията е стратегически съветник на „закъсали“ с дълговете си корпорации, правителства, институции по целия свят. Благодарение на Merril Lynch Asset Management и Mercury Asset Management, компанията е една от лидерките в света по отношение на управлението на финансовите авоари.

Merril Lynch разбира се не можеше да подмине бързо разрастващия се сектор на онлайн инвестиране и направи своя дебют през 1999 година. Дребните уеб фирми, които за няколко години натрупаха огромна клиентска маса има защо да се страхуват защото компания с реномето и опита, който притежава със сигурност ще ги измести бързо от челните позиции. Инвеститорите избрали Merril Lynch имат достъп до реалновременна информация за състоянието на акаунта си. Това е съчетано с богатство от пазарна информация и подбрани помощни средства за инвестиране. Сайта предлага както стандартни варианти за търгуване, така също и възможност да бъдат „ръчно“ настройвани и сортирани транзакциите и позициите. Към собствените си стандартни проучвания и анализи, които са достъпни онлайн в Merril Lynch са добавили Investment Insights. Тези анализи са фокусирани обикновено върху ключови теми и инвестиционни идеи и просто вникват по-дълбоко в детайлите по определен проблем.

Основни предимства:

ML Direct предлага цял набор от помощни средства за търговия с акции, облигации, опции… Инвеститорите могат да избират между няколко варианта за това как да изглежда страницата им. В нея може да преобладава акаунт информацията или пък повече пазарно съдържание. Много важно предимство е това също, че инвеститорите имат достъп освен до собствените проучвания и до такива на други като S&P. По този начин се осигурява и друга гледна точка върху определена ситуация и може да се стигне до по-правилен извод и съответно решение за инвестиция. Друго съществено нововъведение ще бъде услуга предназначена за клиентите които в момента нямат достъп до компютъра си – безжични справки за баланса на сметката си и реалновременни котировки за интересуващите ги ценни книжа.

Основни слабости:

Това са преди всичко една от най-високите комисионни сред всички посредници и още два проблема, които според мен е само въпрос на време да бъдат решени. Първият е невъзможността клиента да се логва в системата с ник от което следва, че много трудно някои би могъл да има повече от 1 акаунт и вторият е това че се запазва история за извършените транзакции само 90 дни назад.