Mercedes пуска в серийното производство на електрическа версия на супермодела „Mercedes-Benz SLS AMG“

Mercedes планира революционен ход в автомобилостроенето със серийното производство на електрическа версия на супермодела Mercedes-Benz SLS AMG, съобщи председателят на борда на директорите на компанията Фолкер Морнхинвег пред 4wheelsnews.
Масата на серийния електромобил ще бъде занижена с 300 кг, като се планира колата да се появи на пазара през 2015 г. Машината ще бъде снабдена с 4 електромотора със сумарна мощност 532 к.с. в комплект с литиево-йонни акумулатори. С едно зареждане, което ще отнема около 8 часа, колата ще може да изминава разстояние 150-180 км, допълва БГНЕС.
Електрическият Mercedes-Benz SLS AMG ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди, като максималната му скорост ще бъде 200 км/ч. Бензиновата версия на автомобила беше представена миналата седмица на автосалона във Франфурт. Тя е снабдена с V8 двигател с обем 6,2 л, разполагащ с мощност 571 к.с. Бензиновата модификация на Mercedes-Benz SLS AMG ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди, максималната й скорост е 315 км/ч, а на пазара ще се появи през 2010 г.
dariknews.bg