Майкъл Джексън е бил "убит" от асистента на д-р Мъри

Майкъл Джексън е бил „убит“ от инжекция с мощното обезболяващо демерол, направена от асистент на личния му лекар д-р Конрад Мъри, който по това време е спял, пише в. „Сън“.

Неотдавна д-р Мъри призна пред полицията, че в същия ден е дал на Краля на попа силното упойващо пропофол, използвано за хирургическа упойка.

Изглежда Майкъл Джексън се е събудил, когато ефектът от медикамента е отслабнал, и е поискал обезболяващо. Тогава асистентът на д-р Мъри му е направил инжекция с фатални последствия.

Комбинацията от демерол и пропофол, известен с търговското наименование диприван, е предизвикала масивен инфаркт. Източници, запознати с разследването, твърдят, че кардиологът е спял по същото време и е нямало как да обърне внимание, че сърцето на пациента му е спряло.

Когато се е събудил, д-р Мъри е открил Майкъл Джексън мъртъв и е направил отчаят опит да го съживи.

„Конрад Мъри е трябвало да постави на певеца система с диприван през нощта, за да може лекарството да се доставя равномерно. Майкъл Джексън обаче се е събудил и е поискал демерол. Асистентът му го е инжектирал, но това се е случило твърде скоро, след приемането на пропофол, и се е оказало фатално“, казва източникът. [Actualno.com]