Lynx

lynx е най-малкия браузър на пазара неговия размер е 500К. Lynx е текстово-базиран браузър. следователно не поддържа изображения, Java, JavaScript, Active X продукта не поддържа дори и мишка. lynx може да извежда само текстова информация.

Въпреки, че това може да изглежда странно, продукта е предназначен да показва само чиста информация. Това е най-бързия браузър на пазара.

Въпреки, че браузъра не поддържа много технологии, той е от съществено значение за онлайн бизнеса. През него офертите ще бъдат прочетени по същия начин, както от машините за търсене и от устройствата с вградени Интернет възможности, ако можете свободно да разгледате сайт с lynx и да разберете неговото съдържание, това означава, че примерно хората с мобилни телефони също ще могат да го разгледат. Потребителите няма да могат да извършват web-базирани транзакции, но ще могат да следят цените на стоките и евентуално да отправят поръчките си чрез брокер. Следователно, информацията трябва да е четима от всяко web устройство. Същото се отнася и за машините за търсене – ако можете да се четат страници чрез Ьупх, това означава, че машините за търсене ще могат да индексират този сайт както трябва. Търсачките не могат да индексират java приложения, изображения и plugins, следователно към тях трябва да се добавиописателен текст.

Потребителите използващи този браузър обикновено разполагат с ограничени ресурси – стар компютър, лоша или ограничена връзка към Интернет. Проверката на сайт с lynx ще осигури също неговата достъпност за хората с физически недъзи. Текстооата информация може да бъде прочетена гласно от специални устройства или добавки към браузърите.

lynx не може да се използва за защитен електронен бизнес в Интернет, тъй като не поддържа кодирани сесии. Този браузър се разпространява напълно безплатно и е задължителен за всеки web дизайнер. Добре е да се следва правилото дадена страница да се публикува само след проверката и с lynx.

Много сайтове използватJavascript I SSL за добавяне на защитни функции и логика. Добре е тези технологии да се използват само, когато наистина е необходимо, а не защото е модерно.