Катрин Хейгъл: Още не ми е време за Оскари

Тя е петата най-високо платена акртиса в Холивуд, с успешния тв сериал „Анатомията на Грей“ и два блокбъстъра – „27 рокли“ и „Позабременяла“ в CV-то си. Последният филм Катрин Хейгъл определя като „сексистки, картина на жените като зли“. Ето какво още споделя за себе си 30-годишната актриса.

Твърдиш, че имаш мнение за почти всичко. Нямаш ли някакви забранени теми?

Катрин Хейгъл: Не, абсолютно. Някои хора не могат да разбера това, а и наскоро се сблъсках с хора, които смятаха, че не трябва да имам мнение по дадени въпроси.

Можеш ли да се наречеш феминистка?

Катрин Хейгъл: Не точно, но съм на мнение, че жените трябва да съзнават своята сила. Поглеждам назад към 20-те си години и виждам колко неуверена съм била. Често жените потискат това, което наистина чувстват и мислят, само защото обществото е наложило стереотипа, че те са фриволни и повърхностни.

Какво е чувството да си 5-тата най-високо платена актриса в Холивуд?

Катрин Хейгъл: Страхотно. Не си го и представях, но сега си мисля „О, Боже, ами ако сега всичко тръгне надолу“. Трябва ми време за да оценя този факт и ще се справя!

Новият ти филм – „Грозната истина“, разказва как да бъдат манипулирани мъжете. Някога пробвала ли си някои от техниките, посочени във филма?

Катрин Хейгъл: Смятам, че всяка една жена знае как да изиграе картите си. Самата аз обаче не съм специалистка в тази област.

Колко важна за теб е външността ти?

Катрин Хейгъл: Често изглеждам по-различна, отколкото си се представям.

Имаш ли намерение да започнеш да се снимаш в по-сериозни филми?

Катрин Хейгъл: Знам, че филмите, в които се снимам, не за „Оскар“, но мисля, че все още не съм готова за тази промяна.

/ Actualno.com