Kак преместването изглежда или трябва да бъде?

Първи вариант

«Шефът изкомандва: «Внимание» – утре пристигат хамалите, вещите ще се извозват до новия офис. Казва в ново здание и в друг район. Остава един час до края на работния ден – и оп такава новина. Сега ще трябва, всеки да си събере вещите в кутия, а утре е събота – на кого му се занимава с това? Ето намерих кутия под копир машината. Започнах да си събирам нещата с надежда, че ще се побере всичко в нея. Колегите постъпиха по същия начин. Останалото трябва да свърши фирмата за хамалски услуги. А на мен ми е време да се прибирам в къщи. В понеделник вече на новото място ще си подредим нещата. Главното е да разберем, къде именно на работа ще отидем.

Понеделник е тежък ден. Офиса намерих, но за района почти не знам нищо, но пък работното място не е лошо. Сега е нужно да си разопаковам нещата и компютъра да си свържа. Документацията също е пристигнала, навън е опакована и мен чака. Но всички не надписани кашони и компютри стоят в коридора. Трябва да намеря сред всичките тях своите. Никога не съм си мислила, че кутиите така си приличат. И защо не си надписах своята? А компютъра ми къде е? Там ми е всичката информация. Чувствам, че сега ще падне дълго издирване. Своето «имущество» са надписали един-двама. Останалите, като мен са забравили.

Загубих почти цял ден в търсене на вещи. Втория ден замина в подреждане. Паралелно пояснявах на клиентите по телефона, къде се е преместил новият ни офис и къде се намира нашата фирма. Ние забравихме не само кутиите да надпишем, но и партньорите да предупредим. А това вече не беше никак добре, защото сега се налага да търся в своята документация всички наши контрагенти. Към петък почти всичко се беше наредило. Ние все още се поспъваме в някоя и друга кутия, а някои клиенти периодически отиват на стария адрес, но на мен ми останаха още 2-3 папки с бумаги да открия останалите“.

Частните предприемачи предимно пренасят товарите и вещите в не големи количества. Като пункта за предназначение може да бъде и съседния град. Ако в целия товар вие имате една или няколко кутии, то да поръчвате цял камион е икономически не изгодно. Решението на такъв проблем може да се реши с комбинация от други товари. Процедурата е проста. Товара се доставя от хамалите в склад на транспортната компания. Там вашите кутии се обединяват с други, на които маршрута на транспортиране е същият като вашия. Но, ако цялата ваша фирма се мести, тогава отнасянето на вещите ви до склада не е нужно.

Втори вариант

„На оперативка заявиха, че предстои преместване на фирмата. Раздадоха на всеки служител по 2 – 3 кутии да си съберем личните вещи и документи. Но, да се мотаем, не е добре, затова аз още от понеделник започнах да предупреждавам клиентите за новият ни адрес и телефон. Освен това, на корпоративният сайт изписах предупреждение, за новото ни местонахождение.

В сряда започнах да си събирам вещите. Като първоначално записах на флаш памет цялата важна информация от компютъра си. Сега бях спокойна имах архив на всичко. В четвъртък поставих папките с документите по кутиите. Мисля, че нищо не забравих. След това облепих кутиите с тиксо и естествено надписах своето имущество. На всяка кутия написах името си, фамилия, длъжността и какво има вътре. Надявам се да не се загубят. В петък досъбрах в последната кутия личните си вещи и остатъците от документи, които до последно ми бяха нужни, защото ни казаха, че нашето преместване не трябва да влияе на работния процес.

Отново е понеделник и вече сме на новото място, което не е никак лошо устроено. Просторно е и удобно. Към обяд почти си бях разположила документите и вече пристъпих към работа. Клиентите, знаеха вече новото здание, което повече им се харесва от предишното и са ни намерили без проблем. Интересно, защо всички се боят от преместване? Не разбирам“.