Изкараха Джако наркоман

Майкъл Джексън е бил зависим от лекарствата и неговият лекар е нарушил закона, като го е снабдявал с медикаменти, предполагат следователите.

В заповедта за обиска на дома и клиниката на д-р Конрад Мъри е казано, че го подозират в „изписване на рецепти на зависим“ човек, в злоупотреба при изписване на лекарства и в „непрофесионално поведение“, съобщи Асошиейтед прес.

Следователите търсиха у д-р Мъри силнодействащия анестетик пропофол. Такъв обаче така и не е бил открит.

По закон лекарите в САЩ нямат право да изписват лекарства на хора, при които се подозира зависимост от медикаменти или които не ги използват за лечение. На Майкъл Джексън много пъти са му били правени операции под наркоза, той дълго време е приемал различни силнодействащи лекарства.

Официалната причина за смъртта на Краля на попа все още не е обявена. От офиса на лосанджелиския следовател са съобщили, че оповестяването на резултатите от аутопсията на Майкъл Джексън се отлага за неопределено време. Необходими са още разследвания.

Кога ще са готови резултатите, не е ясно. Междувременно стана известно, че в края на 90-те години Майкъл Джексън е разглеждал възможността да купи компанията Marvel Comics и да заснеме филма „Спайдърмен“.

Това е казала в интервю за MTV News създателят на прочутия супергерой Стан Ли. Ли се е срещал с Джексън в имението му и е обсъждал въпроса за покупката. Други разговори на тази тема обаче не е имало. Ли не знае дали Майкъл Джексън е искал просто да бъде продуцент на „Спайдърмен“, или да изпълни главната роля в лентата.

/ Actualno.com