Иван и Андрей ще водят VIP dance по „Нова телевизия” от септември

VIP dance – шоуто, което ще търси любимите танцьори на България, започва през септември по „Нова телевизия” с водещи Иван и Андрей. Двамата са доказали професионализма си в разработването на подобни предавания, а нестандартните им идеи, чар, импровизаторски талант и чувство за хумор на сцената правят всяко тяхно появяване неповторимо и запомнящо се.

Оригиналното име на формата е Strictly dancing и е по лиценз на „Ендемол“ – компанията, с която „Нова телевизия” реализира суперуспешните Биг и ВИП брадър, Стар академи, Сделка или не, Един срещу всички, Страх…

След 2004 г., когато се излъчва за първи път в Австралия, Strictly dancing е реализирано в Бразилия, Чили, Франция, Португалия, Южна Африка, Испания, Турция…

От май тази година продуцентите от Old school подготвят оспорваната надпревара на българската арена за танци. Всеки танц ще бъде изпълняван от отбор, състоящ се от най-добрите професионални изпълнители в България – сред тях са Атанас Месечков, Рангел Спиров, Яна Акимова, Трендафил Сърмов, Лили Величкова, Елена Добрикова, Алфредо Торес… Всички те ще бъдат в компанията на известни личности, за които публиката не подозира, че са и изключителни танцьори.

Истината е, че много известни личности, проявили интерес към шоуто на „Нова телевизия”, бяха отказани от идеята да участват, заради липсата на достатъчно добра предварителна танцова подготовка.

Една от най-интересните и немного познати засега личности във VIP dance е Георги Енчев-Гош, българин с невероятни умения и завиден стаж на Бродуей и на сцени в Германия, Австрия, Белгия, Италия. Той танцува от 1991 г., като всичко започва от брейка и вдъхновението от няколко клипа на MC Хамър. По време на следването си във Варна Гош започва да работи върху идеята за собствено училище за улични танци. То вече е факт и дори има клон и в София.

Зрителите на VIP dance ще станат свидетели на двубои още през първата вечер, когато отборите ще се понесат не само в ритмите на добре познати и обичани танци като танго, румба, джайв, салса, валс, но и бродуей, хип хоп, етно, афро-джаз или друг съвсем неочакван стил…

„Нова телевизия” и „Ендемол” са доказали, че могат да вкарат много повече съдържание във всеки един елемент на предаванията, които реализират. Ако трябва с две думи да се опише бъдещото шоу по „Нова”, това е предизвикателна красота. Форматът позволява, освен танца, да се покажат и отношенията между партньорите, да се направи по-добър спектакъл и да се вложи повече хумор”, коментира програмният директор на „Нова телевизия” Олга Лозанова.