Iconique прави трибют към Depeche Mode

Група Iconique ще представи концерт с изпълнения на песни от дискографията на  Depeche Mode, с който желае да отдаде заслужено уважение за приноса на музикантите от британското трио към световната поп музика.

Такива събития се провеждат в редица Европейски държави и най-вече в Щатите, като най-често предхождат концертите на любимата банда, и се организирани с цел да подгреят публиката за предстоящото шоу.

През всичките тези години, в които Депеш Мод създават своята музика, те са били вдъхновение за множество групи и изпълнители, които чрез създаването на кавър версии и представяне на живо на техните песни са поднесли своето уважение към тях, и съотвено към тяхното творчество.

Такива са например немската банда Feuerengel, който вече от 12 години се стремят да копират всяка стъпка във визуално и музикално отношение на идолите си от Rammstein, известни са още ABBA Fever.

Iconique е създадена съвсем наскоро група със зараждането на идеята за изнасянето на подобен концерт пред фенове на Депеш Мод в България.

За съжаление на страницата на проекта няма качена музика, така че само може да гадаем как точно ще звучат на живо и кой парчета точно ще изпълнят. Така, че цялото събитие ще е една голяма изненада.

След края на лайф изпълнението в събитието ще се включат DJ julianep и DJ N:Mode, които ще поддържат градуса на забавлението до края на вечерта.

Домакин на това събитие посветено на легендите в синтпоп музиката Depeche Mode, е клуб „Бекстейдж“ в София.

То ще се проведе на 13 май oт 21:00 часа само няколко дни преди големият им концерт на стадион „В.Левски“.

mp3.bg