Хавиер Бардем се отказа от Уолстрийт

Известният испански актьор Хавиер Бардем няма да се снима в продължението на филма на Оливър Стоун „Уолстрийт“ от 1987 г. Причината е участието му в проекти, за които вече има сключени договори, съобщи сайтът WorstPreviews, като се позова на представител на актьора.

Все още не е ясно кой ще замени Бардем в лентата.

Според замисъла, испанецът трябваше да изпълни ролята на новия зъл гений на Уолстрийт.

Според сюжета, героят от оригиналната лента Гордън Геко (Майкъл Дъглас) излиза от затвора преди началото на световната финансова криза. Като финансист с богат опит той предупреждава колегите си за надвисналата катастрофа, но никой не го слуша.

Едновременно с това Геко се опитва да оправи отношенията с дъщеря си, която има връзка с млад и амбициозен брокер (Шиа Лабьоф). Шефът на брокера внезапно се самоубива.

Героят на Лабьоф смята, че по някакъв начин с това е свързан ръководител на голям хедж-фонд (тази роля трябваше да изпълни Бардем), и сключва с Геко сделка: получава помощ от бащата на приятелката си, а в замяна помага на Геко да оправи отношенията с дъщеря си.

Снимките на филма, който отново ще бъде режисиран от Оливър Стоун, трябва да започнат през август 2009 година. Предвижда се лентата да се появи по кината през 2010 година.

Да припомним, че ролята на Геко навремето донесе на Майкъл Дъглас „Оскар“.

/БТА