Gucci срещу фалшификатите

Gucci Америка даде под съд няколко компании за кредитни карти за посегателство срещу запазената му марка за това, че въпросните компании са улеснили продажбата на фалшиви чанти със знака на известната марка в Интернет, предаде Ройтерс.

Филиалът на Gucci в Съединените щати заявява в иска си, подаден в районен съд в Манхатън, че осъществявайки транзакции за фалшификати, компаниите „не само предоставят необходимия пазарен дял за подобни операции, но те са пълноценни партньори в тези фалшификаторски дейности“. Искът е заведен срещу компаниите Frontline Processing Corp, Woodforest National Bank, Durango Merchant Services LLC и други неназовани фирми.

Чък Върнън, адвокат на Woodforest National Bank заявява, че все още не се е запознал с иска. Представители на другите компании не са били открити за коментар. Gucci, притежание на френската фирма за луксозни стоки PPR заяви, че този процес произтича от друг подобен, заведен от марката миналата година. Всички дадени под съд компании са работили с фирмата Laurette Co, която притежава уебсайта TheBagAddiction.com, според адвоката на Gucci Робърт Вайгел. Модната марка съди същата фирма през 2008 г. за това, че продажбите й на фалшиви продукти с нейния запазен знак допринася за разпространението на имитации. През декември 2008, собствениците на въпросния сайт, Laurette Co Inc и други, бяха осъдени да заплатят на Gucci 5,2 милиона долара. /БГНЕС