G.I. Joe: Изгревът на Кобра стана първенец по приходи

G.I. Joe: Изгревът на Кобра, филмова адаптация по едноименната линия детски играчки на Hasbro от 1964 г., оглави северноамериканската бокс-офис класация, предаде АФП.

Лентата, която проследява действията на група елитни рейнджъри, сражаващи се с мистериозната организация „Кобра“, успя да привлече 56,2 милиона долара през уикенда.

На второ място е „Джули и Джулия“, филм, разказващ историята на американката Джулия Чайлд, популяризирала френската кухня, и Джули Пауъл, жена, която решава да посвети една година от живота си, готвейки рецепти от кулинарната библия на на Чайлд. Новата киноверсия с участието на Мерил Стрийп и Ейми Адамс успя да привлече 20,1 милиона долара.

На трето място в рамките на втора поредна седмица е „G-Force“, екшън-комедия за екип от морски свинчета, който регистрира печалби от 9,8 милиона долара.

Четвъртото място след четвърта седмица на големия екран заема „Хари Потър и Нечистокръвния принц“. Шестият филм от поредицата, който подготвя сцената за финалния сблъсък между момчето-магьосник и неговия смъртен враг Лорд Волдемор, успя да привлече 8,9 милиона долара. [БГНЕС]