Dial-up връзки

Dial-up (Комутируема) връзката е подходяща за компании със слаба (никаква) web дейност, използващи Интернет за електронна поща и преглед на малко web страници. При този тип връзка за достъп до доставчика на интернет услуги се използва модем и обикновена телефонна линия. Такъв тип достъп се предлага от почти всички доставчици на Интернет услуги. Цената на услугата е различна, но се намира в границите на 30$ месечно и не зависи от типа на връзката – аналогова или ISDN ( в България цените на достъпа се различават значително и обикновено зависят както от използваните часове, така и от типа на връзката).

Преди да изберете ISP, трябва да проверите дали той има точка за достъп във вашия град – по този начин ще се свържете на цената на градски разговор (в САЩ тези разговори са безплатни).

Друг важен параметър при комутируемите връзки е достъпността на услугата. Независимо, че можете да ползвате евтина услуга, тя няма да ви върши работа, ако линията на доставчика ви непрекъснато дава заето и вие не може да проверите електронната си поща. Добрият ISP няма линия, която да дава заето. Преди да изберете доставчика си е добре да проверите телефоните му за достъп – те не трябва да дават заето в часовете, когато възнамерявате да ползвате интернет.

Повечето доставчици на интернет услуги предлагат и разширени услуги -примерно допълнителни пощенски кутии или web пространство. Въпреки, че тези услуги са полезни, те не са ви действително необходими, тъй като в интернет ще ги намерите безплатно. Ако нямате ваше име на домейн, можете да ползвате такива услуги, но веднъж след като вашата компания е в Интернет, всички ваши служители трябва да започнат да използват пощенски кутии от вашия домейн. Не е задължително web сайта ви да се намира при вашия ISP. Често достъпа до интернет и web хостинга се осъществяват от две различни компании. Интернет дава възможност тези компании дори да се намират в различни държави. Все пак, по-евтино е доставчика на интернет достъп да е във вашата държава, по възможност дори във вашия град.