8-месечно момиченце е настанено в Института “Пирогов” без опасност за живота, задържана е неговата баба – С.И. /43 г./ от Ихтиман.

8-месечно момиченце е настанено в Института “Пирогов” без опасност за живота, задържана е неговата баба – С.И. /43 г./ от Ихтиман. Сигнал за инцидента е получен в местното районно управление малко след 16 часа вчера от местен жител. Той съобщил, че от съседния апартамент се чуват неистови детски писъци. На място веднага пристигнал полицейски екип, който заварил потресаваща картина – бебето било в кръв, а бабата – пияна. При извършения оглед те открили по тялото на детето множество следи от нанесен побой. Момиченцето светкавично било отведено в болницата за оказване на медицинска помощ, а С.И. е задържана с полицейска мярка за 24 часа. В хода на проведените действия е установено, че майката и бащата на детето излезли за малко и оставили рожбата си на грижите на бабата. Работата по документирането на случая продължава.
Двама са задържани за нанесен побой над полицай, а трети техен съучастник се издирва. Инцидентът е станал снощи около 19.00 часа на ул.”Павел Вежинов” в Долна баня. По първоначални данни всичко започнало от лек пътен инцидент. Лек автомобил “Фолксваген Пасат”, докато задминавал паркирано “АУДИ-80”, шофирано от служител на РУМВР-Ихтиман, който не бил по това време на работа, счупил страничните огледала. След удара шофьорът на фолксвагена Б.С./29г./ и спътникът му В.С./55г./ изскочили от колата и се нахвърлили с юмруци върху полицая. Към тях се присъединил и техен познат – В.С. /31 г./. Все пак полицаят успял да подаде сигнал в районното управление и на място пристигнали полицейски екипи, които задържали пътника в колата и техния помощник. При вида на полицаите шофьорът успял да изчезне, а 31-годишният оказал яростна съпротива и успял да скъса светлоотраизтелната жилетка на единия от полицаите. На пострадалия е оказана медицинска помощ. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.