7000 бутилки с неистински или бандерол с изтекъл срок на годност са иззети при полицейска операция в Свиленград

7000 бутилки алкохол с бандерол стар образец или със съмнение за неистински иззеха свиленградските полицаи. Акцията бе проведена вчера от служители на МВР, Агенция Митници и НАП за разкриване на нарушения, свързани със съхранение и продажба на изделия без акцизен бандерол.
В склад на свиленградския паркинг «Генералово», стопанисван от 33–годишен кърджалиец, органите на реда открили на съхранение 1000 високоалкохолни бутилки с бандероли с изтекъл срок на валидност, които са иззети с опис от митническите служители. В склада са открити още 6000 бутилки алкохол със съмнения за неистинност на бандеролите. Според разследващите, алкохолът е производство на различни български  производители на високоградусен алкохол и е облепен с етикети на почти всички известни търговски марки. Предстоят експертизи от НКК-МВР и Агенция «Митници» за категоричното установяване на истинността на ценните книжа по образуваното досъдебно производство.
Горепосоченият търговски  склад е бил обект на проверка и през март тази година, като тогава в него били открити и иззети 503 бутилки високоалкохолни напитки, част от които с етикети произведени от един от водещите производители в страната. Извършената тогава експертиза установи, че 455 от тях са облепени с неистински акцизен бандерол, във връзка с което на въпросният кържалиец бе съставен акт за административно нарушение.