44 акции на „Гражданска защита“ са проведени през изминалото денонощие

София. През изминалото денонощие екипите на Гражданска защита в страната са работили по 44 сигнала, съобщиха от службата.
Вследствие на усложнената метеорологична обстановка, към 06:00 часа тази сутрин без електрозахранване са варненският кв. „Виница”, град Суворово, 28 населени места в област Добрич, 2 населени места в общ. Бобов дол, цялата общ. Трекляно, хижи „Осогово” и „Три буки” и 4 населени места в общ. Кюстендил, 130 населени места в кърджалийските общини Крумовград, Момчилград и Джебел, 19 населени места в общините Разград, Исперих, Самуил и Лозница в област Разград, 6 населени места в общините Смолян и Девин, 4 населени места в общ. Божурище, Софийско, 11 квартали в районите Витоша и Нови Искър в област София и 16 населени места в шуменските общини Каспичан и Велики Преслав.
Без водоснабдяване са 4 населени места в общ. Разград. Аварийни екипи работят по възстановяването на електрозахранването и водоснабдяването.
Спасители от Бургас са отводнили подлеза на СОМАТ в Бургас. Отводнена е кабелна шахта до Завод за кондензатори в Кюстендил. Изтеглен е паднал лек автомобил в отводнителния канал на градската градина на Добрич. Екипи на Гражданска защита и ОПУ в Добрич са изтеглили два ТИР-а и автобус с хора по пътя Коняво – Цървеняно. Движението е нормализирано. Пострадали няма.
В Монтана екипи на Гражданска защита са работили по изтеглянето на закъсали ТИР-ове пред входа на завод Монбат в града, в района на село Студено буче, по пътя Добри дол – Динково в община Лом, изтеглен е и закъсал лек автомобил в канавка край пътното платно в село Ерден в община Бойчиновци.
В област Пазарджик са изтеглени три закъсали леки и един товарен автомобил по пътя Левски – Попинци, товарен автомобил по пътя Самоков – Дупница и четири автомобила по пътя Сливница – Брезник, между селата Гургулят и Ракита.
Екипите на Гражданска защита в Стара Загора са изтеглили закъсали автомобили в участъка Ягода – Стара Загора, при телевизионната кула на града и по пътя Стара Загора – Казанлък.
Разчистени са паднали дървета и клони в областите Разград – на ул. „Мидия” №5, по пътя Разград – Търговище, в района на местността „Тайфуна”, по пътя Разград – Дянково, на ул. „Шар планина” в Силистра, по пътя Пампорово – село Стойките и в кв. „Вароша”, Търговище.
В столицата екипите на Гражданска защита са работили по сигнали за отстраняване на големи ледени висулки в подлеза на НДК към бул. „В. Левски”, на моста „Чавдар”, на бул. „Ботевградско шосе”, преди гара „Подуяне” и надлеза на бул. „Цариградско шосе”, при 4-ти км./агенция „Фокус“/