4000 кутии цигари и 80 литра ракия са иззети при полицейска проверка на търговски обект в София

Управителят е задържан за 24 часа и срещу него са образувани две досъдебни производства, съобщават от пресцентъра на МВР.

На 30 декември 2009 г. в сектор “Икономическа полиция” при Трето РУ на МВР в столицата е получен сигнал, че в търговски обект в жк “Красна поляна” има цигари без необходимия акцизен бандерол. Извършената на място проверка потвърждава, че в магазин на щанда се продават няколко вида такива тютюневи изделия. Следва щателно претърсване в склада на магазина, където са открити 4000 кутии с цигари от 53 различни марки, сред които “Парламент”, “Марлборо”, “Виктори”. От първоначалния оглед се изяснява, че цигарите са с високо качество, не са “менте”. Върху кутиите са обозначени цени в евро и баркодове. Вероятно са доставени контрабандно от безмитна зона, предполагат икономическите полицаи.
В магазина са намерени също 80 литра ракия с неясен произход и състав, съхранявана в туби. Иззети са и 10 бутилки уиски “Балантайнс”, които привидно имали бандерол, но той се оказал с изтекъл срок на употреба.
Продавачът, който бил на смяна по време на полицейската проверка, се опитал да изхвърли две пакетчета с дрога /по първоначални данни – хероин/, оказал съпротива на полицаите и се наложило да му бъдат поставени белезници.
Собственик на обекта е 48-годишният Л.М., известен на органите на реда. Той е задържан за 24 часа и срещу него са образувани две досъдебни производства за престъпления по чл. 234 от НК /продажба и съхранение съответно на цигари и на алкохол без бандерол /. Служители на Агенция Митници са съставили на Л.М. акт в размер на 2000 лева за продажба на алкохол със стар, излязъл вече от употреба бандерол. /БГНЕС