39-годишен от Мадан е задържан за лихварство

Той е собственик на хотел, бензиностанция, заложна къща и луксозна вила в града. При претърсванията са открити счетоводни книги, в които били записани имената на стотици длъжници.

Полицейска операция по сигнал за лихварство бе проведена снощи на територията на община Мадан от служители на районното управление в Мадан и областната дирекция на МВР в Смолян. В рамките на акцията е задържан  К.К. /39г./ от Мадан, собственик на хотел, бензиностанция, заложна къща и луксозна вила в Мадан.

При извършени претърсвания в посочените обекти полицейските служители намерили и иззели пари, златни накити и документи. Сред откритото са 9000 лв., 700 евро и 100 долара; 10 златни лири, голямо количество златни накити – обеци, ланци, пръстени, гривни с общо тегло 185 грама. Намерени са също две книги със записани в тях длъжници, като в едната /водена в периода 1997г. – 2009г./ фигурирали имената на стотици хора. Открити са още две записни заповеди, класьор с нотариални актове и договори за покупки на недвижимо имущество, пет бележки за платени вноски от длъжници. При претърсването са иззети и 67 бутилки скъп марков алкохол със стар акцизен бандерол.
След извършена справка в Агенцията по вписванията е установено, че К.К. притежава множество недвижими имоти, с които е извършвал разпоредителни сделки.
През 1998 г. в ОДМВР – Смолян  срещу К.К. са водени преписки за рекет и изнудване, които били прекратени поради липса на достатъчно данни срещу извършено от него престъпление.
К.К. е задържан за срок от 24 часа в РУП – Мадан. По случая е започнато досъдебно производство. Предстои да бъде поискано удължаване на мярката за задържането му. Продължава работата по документиране на цялостната му дейност, проверява се произходът на средствата, с които е закупил  имотите си.