Четирима малолетни, извършвали кражби на вещи и части от автомобили, са разкрити от служители на Седмо РУМВР

Четирима малолетни, извършвали кражби на вещи и части от автомобили, са разкрити от служители на Седмо РУМВР. В последно време зачестили жалбите за отнети акумулатори и различни вещи от паркирани в жк.”Студентски град” коли. Криминалистите започнали проверка на известните автокрадци в района, но се оказало, че престъпленията са дело на непозната досега група. Извършителите на възраст 10-12 години са от Берковица и село Борован и само един от тях е регистриран в местната детска педагогическа стая. Подвизавали се в столицата без адрес и без родителски контрол. До момента са документирани четири случая. Част от отнетите вещи са намерени и иззети. Образувани са досъдебни производства па чл.195 от НК. След разпит четиримата са предадени на родителите им, които са издирени от полицията.
Криминалисти от Седмо РУМВР са установили 32-годишния А.Б., известен на органите на реда, по обвинение за притежание на наркотици. В жилището му в жк.”Младост-4” са открити и иззети 20 саксии с канабис. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
По жалба на 22-годишна криминалисти от Първо РУМВР са разкрили извършителка на кражба. Чантата на потърпевшата, в която имало телефон, пари, кредитна карта и други вещи, била открадната в заведение на ул.”Хр.Белчев”. Полицаите установили, че кражбата е дело на 23-годишната Г.П., известна на органите на реда, която е задържана под стража.