Филип Филев от ОДМВР-Варна бе транспортиран от Делхи до Военномедицинска академия – София

Заместник министър Веселин Вучков придружи Филип Филев по време на полета с правителствения “Фалкон”;

Към 20 часа снощи на Аерогара – София пристигна правителственият “Фалкон”, който транспортира от Индия заболял служител на МВР. По време на полета Филип Филев бе придружен от заместник министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. В неделя той отпътува за Делхи заедно с медицински екип от ВМА, който пое наблюдението над служителя по време на пътуването към България.
Филип Филев работи в звеното “БНТЛ” в областната дирекция във Варна и бе на тримесечно обучение курс в Делхи  по програма на индийското правителство. Той и колегата му Петър Петров, младши експерт в БНТЛ към ОДМВР-Ямбол участваха в квалификационен курс за криминалисти „Пръстови отпечатъци и компютри”, когато внезапно в средата на февруари здравословното състояние на Филев рязко се  влоши и той е бил настанен в медицинско заведение. По предложение на вицепремиера Цветан Цветанов и с разпореждане на премиера Бойко Борисов, самолет на правителствения Авиотряд-28 проведе курс до Делхи, Индия, за да транспортира заболелия служител на МВР до България.
По време на полета медицинските грижи за Филев бяха поети от доктор Кържин и сестра Борисова от ВМА. Снощи самолетът кацна на летище София, а Филип Филев бе транспортиран до ВМА, където му предстои интензивно лечение.
Българите са били изпратени от посланика ни в Индия Борислав Костов, който, заедно с екипа на посолството ни в Делхи са оказали помощ и подкрепа на заболелия служител на МВР.