221 населени места в страната са без ток

София. Метеорологичната обстановка в страната е усложнена с превалявания от дъжд и сняг в цялата страна, а в Югоизточна България предимно от дъжд, съобщиха от „Гражданска защита“.
Към 10 часа без ток са 221 населени места в област Добрич – 28, област Кърджали – 130, област Разград – 19, област Шумен -16, както и отделни населени места в областите Варна, Кюстендил, Смолян, София, Софийска. Без водозахранване са 4 населени места в община Разград, обл. Разград.
Поради падналия дъжд, преминал в сняг в южните квартали на София има паднали дървета в районите на Бояна, Драгалевци, Златните мостове и пътя за Алеко. Пет екипа на столичната Гражданска защита работят по сигнали на граждани за опасно надвиснали ледени висулки, паднали дървета и клони, в района на Банкя, кв.Витоша и центъра.
Екипи на Гражданска защита от Бургас, съвместно с екипи на Пожарната отводняват дворни места и къщи в село Равнец. Наводнен е района на портала на СОМАТ-Бургас. Спасителен екип работи по отводняването му.
Спасителни екипи от Кърджали работят по отводняване на дворни места и трафопост в кв. „Възрожденци”. В областите Варна, Видин, Силистра спасителни групи на Гражданска защита работят по сигнали за наводнени дворни места и мазета, както и за паднали дървета.
Екипите на Гражданска защита в цялата страна са в повишена готовност за реакция. За сигнали и възникнали опасности ползвайте спешния телефон 112./агенция „Фокус“/