22-годишен жител на с. Буковлък също е задържан за притежание на хероин

22-годишен жител на с. Буковлък също е задържан за притежание на  хероин. Той бил спрян за проверка вчера към 15.30 часа в района на кв. «Сторгозия» и в него полицаите намерили две полиетиленови пакетчета със светлокафяво прахообразно вещество. Проверка изяснила, че притежателят му е осъждан за кражби. Наркотикът е иззет за екстертизи. Образувано е досъдебно производство и материалите са докладвани на прокурор.
Трима рецидивисти /на 37, 27 и 23 години/ нападнали охранител на земеделска кооперация в с. Ставерци и направили опит да задигнат два акумулатора и електрически двигател. Престъплението е извършено вчера към 14.00 часа, когато пазачът забелязал присъствието им в чуждия имот. Човекът обаче успял да се отскубне от нападателите и да сигнализира в полицията. Светкавично на място пристигнали екипи на РУМВР-Долна Митрополия и тримата местни жители, записали в биографиите си присъди за кражби, попаднали в полицейския капан. Уведомена е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за грабеж по чл. 198 от НК.
Полицаи от Гулянци заловили в момент на извършване на кражба двама мъже от село Брест. Служителите на реда действали по информация, получена снощи към 21 часа, че е прекъснат телефонен сигнал между селата Брест и Гиген. Така те засекли и задържали двамата злосторници – на 25 и 21 години, в землището на с. Брест докато опитвали да изтръгнат и откраднат съобщителен проводник. За престъпление по чл. 195, ал.1 т.4 от НК е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата.