20-ТА ГОДИШНИНА ОТ ПРИЕМАНЕТО НА КОНВЕНЦИЯТА ЗА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО

prava na detetoГенерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност” на Европейската комисия обябява стартирането на състезание сред младите хора за създаване на плакат „Нарисувай ми своите права”. Темата тази година е „20-та годишнина от приемането  на Конвенцията за правата на детето ”.

Състезанието е открито за млади хора в две възрастови категории: от 10 до 14 години и от 15 до 18 години. От участниците се изисква да създадат плакат, който да илюстрира едно от правата вписани в Конвенцията за правата на детето.

Разработките ще бъдат селектирани от жури в началото на месец април 2010 г. Плакатите на националните победители ще бъдат публикувани на интернет страницата на Европейската комисия за съответната държава – членка и на страницата на Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност”.

Творбите, спечелили национални награди, ще бъдат оценявани втори път от жури, съставено от представители на Европейската комисия и други лица.

Трите отбора-победители във всяка възрастова група. т.е. общо шест отбора, ще бъдат поканени на посещение в Брюксел за церемония по награждаване на 10 Май 2010 година.  Те също така ще имат възможност да посетят европейските институции и да разгледат града.

Желаещите да участват трябва да изпратят до 19 Март 2010 година своите творби, заедно с попълнен и подписан формуляр за регистрация до:

Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите
Емилия Трошанова
Ул. Волга 24
Пловдив 4000 България
Тел. 032 62 22 78
Тел. 0898 661 832
Факс 032 62 22 78
България