19 афганистанци са открити в товарния автомобил на ГКПП Ферибот Видин

policia2Видин. 19 афганистанци са открити в товарния автомобил в ГПУ – Видин, съобщиха от пресцентъра на МВР. Граничните полицаи са задържали и двамата шофьори на камиона заедно с още двама мъже, вероятни организатори на нелегалния трафик. Снощи на ГКПП – Видин за излизане от страната пристигнал товарен автомобил “Волво” с двама водачи латвийски граждани. При извършването на гранично-полицейския контрол шофьорите не са представили регистрационен талон за ремаркето. Това породило съмнение и по искане на “Гранична полиция” е извършена щателна митническа проверка. При нея граничните полицаи и митничарите открили в предната част на ремаркето в метална клетка 19 мъже, афганистански граждани с гръцки удостоверения за временно пребиваване. Дървени палети са служели за тапа на металната клетка.
По същото време на пункта пристигнал за излизане лек автомобил “Мицубиши Паджеро” с латвийски регистрационен номер, управляван от иракчанин. С него пътувал и 36-годишен латвийски гражданин.
Нелегалните емигранти и шофьорите са задържани в ГПУ-Видин. Пътуващите с лекия автомобил двама мъже, за които има данни, че са организатори на нелегалния трафик на афганистанците, също са задържани. Уведомена е районната прокуратура, по случая е образувано досъдебно производство./ФОКУС