1810 гр злато и голямо количество акцизни стоки задържаха русенски митничари за последното денонощие

Продължават проверките за нелегални цигари в района на Русе. През последното денонощие са задържани 1314 кутии цигари, 324 бутилки алкохол и 1810 гр. злато.

На13.04.2010 г в района на ГКПП „Дунав мост“ при извършена съвместна проверка от служители на Митница Русе и ГДБОП на турски автобус пътуващ от Румъния за Турция, в турски гражданин са открити 1810 гр златни слитъци, укрити в дрехите му. Стоките са задържани, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

Също вчера в складово помещение в Русе, стопанисвано от търговец на алкохолни напитки и цигари, при извършена съвместна проверка от служители на Митница Русе, НАП Русе и ОДМВР са открити 1114 кутии (22 198 къса) цигари от различни марки и 99 бутилки алкохол, облепени с акцизни бандероли с изтекъл срок на валидност. Стоките са задържани и предстои съставяне на акт за нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове. Констатирани са нарушения и на данъчното законодателство. При извършените още 6 проверки от екипи на Митнически мобилни групи и Дирекция „Митническо разследване и разузнаване“ на територията на Русенска област са задържани общо 200 кутии (4000 къса) цигари и 225 бутилки високоалкохолни напитки, облепени с бандерол с изтекъл срок на валидност. Със задържането на акцизните стоки е предотвратена щета за бюджета от над 5000 лева.