18 финалистки на конкурса Мисис Вселена

Международните финали на конкурса „Мисис Вселена“ 2009 започнаха в латвийската столица Рига. 18 са дамите, които стигнаха до финалната надпревара и ще се борят за короната. Всички те бяха посрещнати от Мисис Вселена 2008 – латвийката Марика Дедерте. Участничките отседнаха в 5-звезден хотел, в самото сърце на стария град. България ще бъде представена на конкурса от „Мисис България-Вселена“ 2008 Ани Иванова.
Първи поздрави дамите от „Мисис Вселена“ 2009 кметът на Рига, който официално ги посрещна в балната зала на една от емблематичните стари сгради, известна като Къщата на Черните глави, която в миналото е била мъжки клуб.
Млади момичета посрещнаха най-красивите омъжени дами с букети от бели и червени карамфили, подредени символично като латвийския трикольор. При разходката им по улиците на Рига участничките в конкурса бяха посрещнати с бурни аплодисменти от жителите на града, а гостите от чужбина търсеха по лентите представителките на своите държави, за да им пожелаят успех.
Дамите ще прекарат една седмица в Рига, като през това ще се опознаят, ще участват в културни, спортни и други събития. Големият финал ще бъде на 9 август 2009 година. При избора на победителката освен красота, журито ще има предвид и критерии като излъчване, умение да спазва зададен дрескод, начин на общуване и още много качества, които се очакват от Мисис Вселена./ Dariknews.bg