17 224 кутии цигари без бандерол са иззети при проверки на служители на “Икономическа полиция” в СДВР

Проверките са извършени през последните четири месеца в района на Женския пазар. Само вчера в л.а.“Мерцедес” са намерени 2880 кутии

От месец септември служители на “Икономическа полиция” при СДВР регулярно извършват проверки в района на Женския пазар. Целта е пресичане на незаконната продажба на стоки без бандерол. Резултатите до момента сочат, че повечето от задържаните лица, които се занимават с нелегална търговия, са жители на села от Омурташко. Те пребивават на територията на столицата без адресна регистрация.
На 18 септември от лек автомобил “Опел Астра”, паркиран на ул. “Княз Борис І” и управляван от 56-годишния Д.Х., са иззети 911 кутии цигари от различни марки. Осем дни по-късно на бул. “Сливница” в “Мерцедес”, в който пътували 30-годишната А.Х. и 31-годишният Б.Б., са намерени 1380 кутии. На 21 октомври от  “Ауди 80” със софийска регистрация, управлявана от С.А. /35г./, паркиран на пазара, са иззети други 2000 кутии. На 1 декември, при претърсване на жилището и автомобила на 30-годишната С.А., паркиран също на пазара, са открити общо 1700 кутии. На 16 декември в квартирата на 44-годишната Н.И. на ул. “Цар Симеон” полицаите намерили 450 кутии цигари, а два дни по-късно в квартирата на 54-годишната Ю.Й. проверяващите се натъкнали на тайник зад гардероба, в който били складирани 780 кутии цигари.
Други 3086 кутии са открити и иззети по време на осъществяване на незаконната търговия на пазара. Съставени са 31 акта. По случаите са образувани 27 бързи производства по чл. 234 от НК.
Проверките за установяване и задържане и на други нелегални търговци на акцизна стока продължават.