1200 метра мрежи за калкан са иззети край нос Калиакра и Русалка

12 бр. мрежи за калкан с обща дължина над 1 200 метра са извадили от Черно море инспектори на Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Добрич.  При проверка в района на нос Калиакра и Русалка, инспекторите са се натъкнали на бракониерските мрежи. Уловеният калкан в мрежите е върнат в морето.

Инспекторите на ТЗ на ИАРА Добрич са  извършили проверка и на Дуранкулашкото езеро. От там те са извадили 4 бр. мрежи с обща дължина 200 метра.

За конфискуваните мрежи са съставени констативни протоколи на неизвестни извършители.

10 бракониерски мрежи с обща дължина 800 метра са иззели от Териториалното звено на ИАРА Враца при проверки на река Дунав.
Двама бракониери са заловени от Инспектори на ТЗ на ИАРА Враца при проверка на Дунавския остров “Еперанто”, край Оряхово. От тях са иззети 2 мрежи с обща дължина около 100 метра и са им съставени 2 административно наказателни акта за извършване на нерегламентиран улов.  При проверки на Дунав в района на Козлодуй и село Остров, инспекторите от ТЗ на ИАРА Враца са иззели още 8 бр. мрежи с обща дължина 700 метра.  Съставени са и 7 бр. акта на любители рибари за риболов по време на забраната.

При проверка на река Дунав в района между Силистра и село Бръшлян, инспектори на Териториалното звено на ИАРА Силистра са конфискували 34 бр. винтера. Заложените риболовни уреда са на неизвестни извършители. Инспекторите са иззели и една капронова мрежа с дължина 40 метра.

200 метра бракониерски мрежи са иззели от река Дунав, край Долни Цибър и инспектори на ТЗ на ИАРА Монтана. Те са успели да върнат във водата уловената около 20 кг. риба.